golgotaszeged

facebooktwitterYoutube-logo

Legfõbb vágyunk az, hogy minél több ember személyesen megismerje Istent. Az igazság nagyon egyszerûen kifejezve annyi, hogy létezik egy Isten, aki megteremtett, és nagyon szeret bennünket (Mózes 1. könyve 1,1). Tõle kaptuk az életet, ezért méltó a hálánkra és szeretetünkre.

Mi azonban úgy döntöttünk, hogy nem engedelmeskedünk Neki és vétkeztünk ellene; mindannyian a rosszat választottuk, és nem azt tettük, ami helyes (Római levél 3,23). Lehet, hogy nem vagyunk az embertársunknál bûnösebbek, de az is lehet, hogy mindenkinél gonoszabbak vagyunk, akit csak ismerünk. Ez valójában azonban nem számít. Akár így, akár úgy, Isten elõtt bûnösek vagyunk(János 1. levele 1,8).

Isten tökéletes, végtelenül jó, mindig igaz és igazságos. Nem nézi el a bûnt. Nem tudja egyszerûen figyelmen kívül hagyni, hogy mi az engedetlenség útját választottuk. A Bibliában az áll: „a bûn zsoldja a halál” (Római levél 6,23). Ez azt jelenti, hogy az Istennel szembeni lázadás méltó jutalma a halál. Ezt a büntetést érdemeljük.

Jézus, Isten egyszülött Fia, eljött a földre, és tökéletesen bûntelen életet élt. Keresztre feszítették, bár teljesen ártatlan volt. Azt a büntetést kapta, amit mi érdemeltünk ki. Õ volt a tökéletes áldozat, helyettünk szenvedte el a halálbüntetést, amely minket illetett volna(Római levél 5,8).

Jézus azonban nem maradt a sírban. Három nap múlva feltámadt, és késõbb felment a mennybe. Vissza fog majd jönni mindazokért, akik hisznek Benne mint Megváltójukban. Jézus érted halt meg. Számodra is eljön a megváltás napja, ha kéred Tõle bûneid bocsánatát. Ha készen állsz arra, hogy megtérj a bûneidbõl, Õ megbocsát. Nem számít, mit tettél a múltban, ha Jézushoz megbocsátásért kiáltasz, nem fog elutasítani. A „megtérés“ szó eredetileg azt jelenti, „elfordulni valamitõl“. Vizsgáld meg az életed, valld meg, hogy bûnös vagy, õszintén, szívedbõl döntsd el, hogy hátat fordítasz a bûnöknek, és kérd Õt, hogy bocsásson meg neked. Ha ezt megteszed, az Õ ígérete az, hogy megbocsát neked.

Az igazi kereszténység nem arról szól, hogy valaki egy bizonyos gyülekezetbe jár, vagy hogy keresztény nevelést kapott, esetleg melyik országban született. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy személyes kapcsolatod van Jézus Krisztussal, hogy õ valóban a te Megváltód. Nem elegendõ az, hogy a pap, a pásztor, anyukád vagy a keresztmamád ismeri Jézust, neked kell Õt személyesen megismerned. Õk nem tudnak helyetted hinni. Másvalaki nem tud helyetted megtérni, ezt a lépést neked magadnak kell megtenni.

Jézus mindig, mindenhol ott van. Most is meghallja, ha kéred a bocsánatát. Add át neki az életedet most. Olyan gyorsan repül az idõ, ne szalaszd el ezt a lehetõséget! Ha szeretnél imádkozni és kérni Jézust, hogy legyen a te megváltód, mondd el ezt az imát:

„Jézus, tudom, hogy vétkeztem ellened. Tudom, hogy a saját akaratomból vétkeztem, és felelõs vagyok ezért. Tudom, hogy méltó vagyok a büntetésedre, és a jogos büntetés számomra a halál. Jézus, elhiszem, hogy Te helyettem haltál meg. Bocsásd meg a bûneimet. Én nem tudom ezeket elfedni vagy eltávolítani magamtól, teljesen és kizárólag Tõled függök. Te vagy az egyetlen, aki meg tudsz engem menteni. Elutasítom a bûneimet, elfordulok tõlük, megtérek. Jézus, jöjj az életembe, vedd el a bûneimet, és mutasd meg, hogyan éljem az életemet igaz és Neked tetszõ módon.“

Ha elmondtad ezt az imát, akkor mostantól MEGVÁLTOTT VAGY! Isten teljesen megbocsátott neked, új teremtés vagy, Isten szemeiben ártatlan, bûntelen. Üdvözlünk Isten családjában! Fontos, hogy ezek után Jézussal való kapcsolatod fejlõdésnek induljon. Minden kapcsolatra jellemzõ, hogy idõt kell töltened azzal a személlyel, akit jobban meg szeretnél ismerni. Istent a Biblián keresztül tudod megismerni.

Bátorítunk téged, hogy gyere el a gyülekezetünk egyik bibliaórájára (vagy bármely biblia-hívõ gyülekezet bibliaórájára). A gyülekezetben vannak elöljárók, akikhez kérdéseiddel fordulhatsz. A gyülekezetünkben a könyves asztalnál megtalálhatod az Új megtérõk Biblia kalauza c. kiadványunkat. Érdemes ellátogatnod egy házicsoportba is, ahol megismerkedetsz más hívõkkel, akik segíteni, támogatni, bátorítani tudnak téged.