golgotaszeged

facebooktwitterYoutube-logo

Új vagyok

Üdvözöllek a Golgota Szegedben! - örülünk, hogy ránk találtál! Ha új vagy a gyülekezetünkben, remélem a következő kérdések és válaszok segítenek majd abban, hogy jobban megismerhess bennünket, és segítségedre lesznek abban is, hogy mikor tudsz eljönni hozzánk.

Mikor vannak az alkalmak?

Vasárnap délelőtt – 10:00
Szerda este – 18:30
Sejt csoportok –

Elhozhatom a gyerekeimet?

Igen! A gyermek az Úr áldása, és örülünk ennek az ajándéknak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerekek a felnőttekétől eltérő szinten tanulnak, és néhányszor a fő alkalmakkor „felnőtt" dolgokról is beszélünk, ígyvasárnap délelőttönként igénybe vehető a gyerekszolgálat 12 éves korig.

A kisgyermekkel érkezők bátran helyet foglalhatnak a hátsó részben kifejezetten kisbabás anyukáknak kialakított területen. Ha sír a baba, kérlek, ne érezd magad kényelmetlenül vagy szaladj ki. Nem zavar bennünket, sőt, felüdít bennünket az a kis eleven élet!

Milyenek az alkalmak?

A gyülekezetünk Jézusról szól, alkalmainkon tehát ő van a középpontban. Minden alkalmat rövid dicsőítő énekléssel kezdünk. Ezután Isten Igéjét tanulmányozzuk (általában kb. 45 perc – 1 óra). Az alkalom után ismét dicsőítő énekléssel adunk egy kis időt, hogy Isten Igéjének tanítására felelhessünk.

Bátorítunk, hogy ne menj gyorsan el, maradj egy kicsit még az alkalom után, és ismerd meg a gyülekezet többi tagját egy csésze tea vagy kávé mellett.

Miért vannak az alkalmak angolul és magyarul is?

Szeged különleges város, ahová Magyarország és a világ minden tájáról jönnek emberek tanulni kitűnő egyetemünkre. Az a vágyunk, hogy a városban mindenki felé szolgálhassunk akár néhány évig, vagy hosszabb ideig marasnak. Ezt úgy tehetjük meg a leghatékonyabban, ha alkalmaink mindként nyelven szólnak, hogy mindenkinek megfeleljen, aki eljön.

Mikor vesznek úrvacsorát?

Minden hónap első vasárnapján és harmadik szerdáján veszünk úrvacsorát.

Kik a gyülekezeti vezetők?

Kyle Eckhart a vezető pásztor, és a gyülekezet egyik vénje.
Kácsor Norbert és Terhes Balázs a gyülekezet vénei, és Kyle-t segítik a gyülekezet vezetésében. A vének rendszeresen találkoznak, hogy imádkozzanak és megbeszéljék a gyülekezet ügyeit.

Ha imára vagy tanácsra van szükséged, a vének az alkalmak előtt és után ls elérhetőek.

Bemerítkezhetek itt?

Hisszük és gyakoroljuk is a hívők bemerítését. AH Jézusbe vetetted a hitedet, örömmel merítünk be téged, így mutatva meg nyilvános módon hitedet a világnak.

Bármilyen egyéb tájékoztatásért megkeresheted valamelyik vezetőt vagy írj nekünk e-mailt.